måndag 3 oktober 2016

Bloggeri.


Är bloggandet på nedåtgående? Eller är det bara jag som inte vet vart man ska leta? Jag bloggade mycket förr. Då var det Nogg.se som gällde. Sedan skaffade jag en egen WP blogg jag drev i många år. En öppen blogg men väldigt privat. Sedan hände saker och ting här i livet och jag lade ned mitt bloggande.
Men tiden då, innan uppehållet... då fanns det massvis med bloggar jag följde. Jag satt alltid med morgonkaffet och läste de uppdaterade bloggarna via Bloglines. Vi var ett stort nätverk av bloggvänner. Många av dem tappade jag när jag slutade blogga. Och nu funderar jag. Om bloggandet håller på att försvinna? Jag har letat efter nya bloggar att läsa, men tycker det är svårt att hitta några som faktiskt uppdaterar sina bloggar regelbundet. Eller letar jag bara på fel ställe? Är jag för gammal, har jag inte hängt med på vart bloggandet tagit vägen? Sker det jag söker efter enbart på Facebook, Instagram och Twitter?


Det tråkigaste jag vet är inredningsbloggar, outfitochselfiebloggar, matlagningsbloggar.... Och på något vis känns det som att detta är det vanligaste nu. Att det bloggas om ett ämne. Inte att det är rena dagsboksbloggar som det väl började som.


Jag letar vidare. Och tillsvidare, finner ni i alla fall här en gammalmodig vardagsdagboksblogg. Om än inte så privat som förr.

6 kommentarer:

 1. Jag tror att Youtube och då vloggar har tagit över bloggandet. Jag har bloggat sedan 2004, men jag känner att arbete och livet tagit ifrån mig hobbyn lite. Nu när jag är sjukskriven så börjar jag få upp känslan igen, men då handlar det om när jag har orken också. Den finns inte alltid där just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har nog rätt i det. Jag gillar det skriva ordet men än att sitta och kolla på filmklipp.

   Det ska ju vara roligt att blogga, så ta det i den takt du orkar!

   Radera
 2. Det känns som att du läst mina tankar. Jag har planer på att blogga om bloggarnas förlorade ställning gentemot fb och instagram och den medföljande jagjagjag/sepåmiggrejen - och hur jag saknar tiden när det var mer substans i cyberrymden. När man faktiskt byggde relationer...

  Jag är glad att du bloggar mer igen! Jag försöker ju också sparka liv i bloggen igen och det är peppande när någon annan från den tiden gör detsamma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser fram emot det inlägget!
   Just nu letar jag runt efter lite mer bloggar att läsa så man faktiskt har något att se när en loggar in på Feedly.

   Radera
  2. Hoppas att jag lyckas få till det då ;).
   Jag har egentligen inga svårigheter att hitta bloggar att läsa och jag ligger ständigt en eller tre veckor efter med mitt flöde (nu har jag börjat vara nere under 300 olästa på kvällarna, det var lääänge sedan senast). Men jag kan nog inte tipsa om så mycket för det är ju en hel del inredning och husbyggarbloggar och mer nischade bloggar jag läser. Dagboksbloggar har jag inte heller många kvar av i flödet.

   Radera
  3. Nä jag tror den typ av bloggar jag vill läsa är lite mer sällsynt. Men har hittat lite handarbetsbloggar iaf, det är kul.

   Radera